Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tabla clasică dispare din școală. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Elevii nu vor mai da teste pe hârtie, iar tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, a anuțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Vrem sau nu vrem, ne place sau nu ne place, educația va evolua mult mai mult către digital, dar profesorii nu vor putea fi niciodată înlocuiți. Profesorii vor avea rolul determinant în școală, pentru că am înțeles că există și această teamă (…). La nivel de hardware, o reformă majoră va fi înlocuirea tablei, celebra tablă, domnul Trandafir. Este un instrument care a produs efecte în educația tuturor, dar este un instrument care nu mai atrage tinerele generații. Toate tablele clasice vor fi înlocuite de table interactive, inteligente, Acesta este un prim pas”,  a explicat, în exclusivitate pentru DCNews,  ministrul Educației,  Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, măsurile sunt „în interesul elevilor pentru a putea dobândi competențele pe care le dorim cu toții”.

„Un al doilea pas, având un astfel de instrument în față, tu ca profesor poți să ilustrezi o simplă căutare, un motor de căutare pentru anumite subiecte și vor fi prezentate într-o manieră mult mai atractivă elevilor. Este o modalitate de a ține treaz interesul elevilor pentru școală și a transforma profesorul din rolul clasic pe care l-a avut, și a fost foarte bun pentru perioadele respective, într-un facilitator, într-un mentor și îndrumător printre nenumăratele surse de informare de pe Internet. Vor fi recomandate acele surse care sunt credibile și eficiente în interesul elevilor pentru a putea dobândi competențele pe care le dorim cu toții”, a spus ministrul Cîmpeanu.

Toate școlile din România vor avea aceste table interactive, finanțarea urmând să fie asigurată prin PNRR.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost