Lovitură pentru industria auto din România. Renault, la un pas să vândă uzina Dacia din Mioveni

Renault este pregătit să renunțe până la 60% din acțiunile la divizia de motoare termice, care va include Uzina Mecanică de la Mioveni și activitățile legate de motoare termice ale Renault Technologie Roumanie, primind deja numeroase oferte de parteneriat, anunță agenția Reuters, citată de Profit.ro.

Grupul a primit deja solicitări de parteneriate, notează sursa citată, care precizează că Renault nu a dorit să comenteze.

Informația a fost dezvăluită și de Automotive News Europe, cea mai cunoscută pu­blicaţie de business din industria auto europeană, care a anunțat în această săptămână că Renault are în plan înfiinţarea a două divizii – una pentru maşini electrice în Franţa şi una dedicată motoarelor termice pentru diviziile din afara Franţei, conform ZF.

Sursele citate de Automotive News Europe spun că deja grupul francez a primit cereri de parteneriat pentru divizia de motoare termice – care va include producţia de transmisii, motoare dar fără şasiuri – Uzina Mecanică de la Mioveni şi Renault Technologie Roumanie. Miza o reprezintă obţinerea de fonduri pentru investiţiile în dezvoltarea maşinilor electrice segment pe care Tesla a devenit un jucător principal inclusiv în Europa.

Dacă în viitoarea companie pentru maşini electrice Renault va deţine majoritatea, planul pentru cealaltă companie, pentru motoare termice, va fi să rămână cu 40% din acţiuni, iar 60% să fie vândute – astfel, uzina Dacia de la Mioveni ar putea avea un alt proprietar în perioada următoare.

 

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost