Peste 2.200 de persoane, printre care și președintele companiei farmaceutice spaniole PharmaMar, au obținut certificate verzi de vaccinare prin fraudă

José María Fernández Sousa-Faro este președintele PharmaMar, o companie farmaceutică spaniolă cu sediul în Madrid și cu activitate în UE și SUA.

Poliția Națională Spaniolă tocmai a anunțat că numele său se află pe o listă de peste 2.200 de nume ale unor persoane care au obținut fraudulos certificatul verde de vaccinare împotriva COVID.

Aceștia au oferit bani pentru ca numele lor să fie introduse în Registrul Național de Vaccinare din Spania. Pe aceeași listă mai figurează și alte persoane cunoscute în Spania, printre care cântărețul Omar Montes și jucătorul de tenis australian de origine spaniolă Álex de Miñaur.

Schema a funcționat în perioada septembrie 2021 – ianuarie 2022.

Deocamdată au fost arestați doi lucrători din domeniul medical care se ocupau cu introducerea numelor în Registrul Național de Vaccinare din Spania și alte două persoane care acționau ca intermediari și se ocupau cu colectarea banilor. Sumele de bani variau în funcție de numărul de doze de vaccin pe care clientul le dorea înregistrate în baza de date.

José María Fernández Sousa-Faro a fondat PharmaMar în 1986 și este profesor de biochimie la Universitățile Complutense și Santiago de Compostela și are o diplomă în Administrarea Afacerilor de la IESE din Madrid.

Are aproximativ 100 de lucrări științifice publicate și brevete în domeniul biochimiei, antibioticelor și biologiei moleculare.

Președintele PharmaMar are o experiență de peste 35 de ani în industria farmaceutică la ICI-Farma, Antibióticcs, Zeltia și PharmaMar.

A fost membru al consiliilor de administrație ale Antibióticos, Penibérica, Biolys, ICI-Farma, Pescanova, Transfesa, Cooper-Zeltia, ICI-Zeltia și Banco Guipuzcoano, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei.

Sursa: El Mundo

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost