Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: Nu este adevărat că angajaţii din privat îi ţin în spate pe cei de la stat

Câteodată mă întreb dacă șansele unui individ de a promova în interiorul partidelor sunt direct proporționale cu prostia respectivului.

Ultimul exemplu este Adrian Câciu, ministrul de Finanțe al României, membru PSD.

Domnia sa ne spune că afirmaţia că angajaţii din privat îi ţin în spate pe cei de la stat este greşită. Argumentul său este că 32% din contribuţiile pentru pensii vin de la bugetari.

Asta în condițiile în care România are aproximativ 1,2 milioane de bugetari față de 5,6 milioane de angajați în sectorul privat.

Cred că până și ministrul Finanțelor știe că bugetul oricărui stat se construiește din contribuțiile firmelor private și ale celor ce muncesc în sectorul privat. Din banii strânși la buget sunt plătite inclusiv salariilor bugetarilor.

Logica elementară îmi spune că asta înseamnă că cei ce muncesc în sectorul privat îi țin în spate pe bugetari. Iar contribuțiile la fondul de pensii ale bugetarilor sunt tot din banii strânși la buget, adică tot de la cei ce muncesc în sectorul privat.

Adică exact contrariul afirmației ministrului Câciu.

Acum nu vreau să se înțeleagă că nu e nevoie de bugetari, vreau doar să se înțeleagă că e nevoie de bugetari inteligenți, bine pregătiți și cu o gândire logică.

Se pare că nu e cazul domnului Câciu.

Dragoș Doran

About Dragoș Doran

Alături de Dreapta creștină și de Rost încă de la începuturi. Autodidact în ale scrisului.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost