Pod peste râul Putna, rupt în două. Autoritățile locale din Vrancea spun că de vină sunt ploile din ultimele zile

Un pod peste râul Putna, care făcea legătura între satele vrâncene Vulturu si Vadu Roşca, s-a rupt în două, sâmbătă, incidentul fiind explicat ulteritor de președintele Consiliului Judeţean Vrancea prin ploile abundente din ultima perioadă.

O porțiune dintr-un pod aflat în lucru, pe DJ 204D, la Vadu Roșca, s-a surpat în urmă cu câteva ore, din cauza precipitațiilor din ultimele zile. Astfel, una dintre extremitățile podului peste râul Putna (spre Vadu Roșca), care face legătura între satele Vulturu și Vadu Roșca, s-a prăbușit. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, a anunțat, sâmbătă seara, pe Facebook, Consiliul Județean Vrancea.

Reacția preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, nu a întârziat să apară, acesta explicând, tot pe Facebook, că surparea s-a produs în urma precipitaţiilor din ultimele zile.

„O porțiune dintr-un pod aflat în lucru pe DJ 204 D, la Vadu Roșca, s-a surpat, în urma precipitațiilor din ultimele zile, unul din maluri fiind „mâncat” de apă și ducând, astfel, la un nedorit incident.

Astfel, una dintre extremitățile podului peste râul Putna (spre Vadu Roșca), care face legătura între satele Vulturu și Vadu Roșca, s-a prăbușit.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar la această oră specialiștii Direcției Tehnice din Consiliul Județean Vrancea, alături de reprezentanții administrației locale din Vulturu, se află la Vadu Roșca, pentru a evalua toți factorii din cauza cărora capătul de pod s-a prăbușit. La fața locului se mai află și echipaje ale Poliției care dirijează șoferii ajunși în zonă.

Deja a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, iar șoferii sunt rugați să evite zona afectată în perioada următoare.

Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Județean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roșca toate detaliile și explicațiile privind soluțiile de lucru alese în zonă, în condițiile în care de câteva zile se știa că va ploua și erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării.

Administrația județeană va oferi publicului larg mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgență”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost