Scandalos! Hocheiștii din naționala României au cântat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc la Campionatul Mondial din Slovenia. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a stat în galeria Ungariei

La meciul de hochei România-Ungaria, disputat în cadrul Campionatului Mondial din Slovenia, au fost surprinze scene ireale, cu ministrul mediului, Tanczos Barna, în galeria Ungariei și cu  hocheiștii din naționala noastră cântand imnul așa-zisului Ținut Secuiesc.

Naționala masculină a României, alcătuită în mare parte din hocheiști români de etnie maghiară, a evoluat în această săptămână la Campionatul Mondial, în Slovenia, iar la ultimul meci, ieri, cu Ungaria, a avut loc un moment scandalos, anunță GSP.

Astfel, potrivit Prosport, sportivii s-au aliniat la finalul meciului și au cântat împreună imnul așa-zisului Ținut Secuiesc.

Din lotul României, doar 3 jucători au refuzat să participe la acest moment și nu au stat alături de colegii lor.

Lotul României:

Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi.

Atacanți: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert

Fundași: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.

Conform deputatului Dan Tanasă (AUR), care publică și o imagine, în galeria Ungariei de la meciul cu România s-ar fi aflat și ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta a fost și președinte al Federației Române de Hochei și a apărut îmbrăcat într-un tricou al formației din Miercurea Ciuc.

„Individul cu pălărie este ministru în Guvernul României, nu al Ungariei. Ministrul ăsta, care își încasează salariul de la statul român, a fost prezent ieri în galeria Ungariei la meciul de hochei dintre naționalele Ungariei și României ce a avut loc în Slovenia. Gestul lui Tánczos Barna reprezintă o insultă la adresa națiunii române. O insultă inacceptabilă care nu ar fi fost posibilă fără acordul PSD și PNL, formațiuni politice care au fost și sunt slugile UDMR și ale Ungariei”, a scris, luni, pe Facebook, deputatul Dan Tanasă.

Și în trecut, în 2011, s-a petrecut un episod asemănător. La un meci dintre România și Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc, sportivii din România au cântat imnul Ungariei, notează sursa citată.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost