Ucraina recunoaște că „Fantoma Kievului” nu există

„Fantoma Kievului” este un mit, au recunoscut oficialii ucraineni în weekend.

După ce săptămâna trecută mai multe instituții de știri l-au identificat pe legendarul, misteriosul pilot erou drept un tată de 29 de ani ucis recent în luptă cu rușii, oficialii militari au recunoscut sâmbătă că nu există o astfel de persoană. „Fantoma din Kiev este o legendă a super-eroului, al cărui personaj a fost creat de ucraineni!” a fost publicat pe contul de Facebook al Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina.

Renumitul erou a fost creditat că a eliminat până la 40 de avioane rusești înainte de a fi doborât pe 13 martie în timp ce se lupta cu un număr „covârșitor” de forțe inamice, a raportat Times of London.

The Times l-a identificat pe presupusul erou de război ucrainean drept maiorul Stepan Tarabalka. Dar, în timp ce Tarabalka era un erou de război distins, el nu era „Fantoma” – pentru că nu a existat niciodată o astfel de persoană, au recunoscut autoritățile din Ucraina.

Eroul Ucrainei Stepan Tarabalka NU este „Fantoma Kievului” și NU a doborât 40 de avioane”, a comunicat Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene. În schimb, porecla aparține în mod colectiv tuturor piloților de luptă eroi ai Ucrainei, au spus oficialii militari.

Încă de la început mulți oameni s-au întrebat dacă „Fantoma” este reală, mai ales că un videoclip care se pretindea a fi o dovadă a luptătorului s-a dovedit a fi o secvență dintr-un joc video. Alții au remarcat că avionul folosit de „Fantoma Kievului” era un MiG-29 Fulcrum care nu are are atâta muniție câtă era necesară pentru a efectua atacurile cu care a fost creditat.

Cu toate acestea, mulți oameni erau dornici să sărbătorească pretinsul pilot enigmatic. „Adevărat sau nu, acesta este EXACT genul de poveste inspiratoare de care rezistența are nevoie în acest moment”, a spus un utilizator pe Twitter.

Sursa: New York Post


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ucraina recunoaște că „Fantoma Kievului” nu există”

  1. De ce oare doresc unii sa dea astfel de stiri false? Un motiv in plus de a se autodiscredita si a pune un mare semn de indoiala peste toate stirile caci vorba aceea nu poti pe aceeasi gura sa scoti si de alea si de celelalte. Astfel confirma ca totul este un scenariu!

Comentariile sunt închise.