Un profesor de matematică din Focşani a descoperit o formulă de calcul, pe care a publicat-o într-o enciclopedie internaţională

Teodor Mihai, profesor de matematică la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, a descoperit o formula de calcul, care a fost publicată, ulterior, într-o enciclopedie internațională, anunță Ziarul de Vrancea.

Anunțul a fost făcut, pe Facebook, de Colegiul Național „Al. I. Cuza”

„O realizare remarcabilă a domnului profesor Mihai Teodor, care a descoperit o formulă de calcul, ceea ce a dus la publicarea într-o enciclopedie matematică.

Domnul profesor Mihai Teodor, care predă matematică și informatică la CNAIC, a descoperit o formulă de calcul pentru suma produselor cifrelor până la un număr ”n”, fiind publicat în ”Gazeta matematică” Nr 2/2022 și ulterior în Enciclopedia online Q.E.I.S (The On-Line Encyclopedia of Integer Sequences). Apariția în Q.E.I.S a presupus mai întâi obligativitatea publicării într-o revistă de specialitate cu ISSN, verificarea de către administratorii site-ului Q.E.I.S,, apoi propunerea problemei către toți utilizatorii site-ului timp de 2 luni de zile pentru ca aceștia să facă eventuale intervenții, observații, editări la rezultatul găsit. In final, la 4 iunie 2022 forma propusă a fost aprobată și apoi publicată”, se precizează în anunț.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost