Buncăr de 8 milioane de euro pentru oficialii europeni de la Bruxelles

Uniunea Europeană va construi un buncăr la Bruxelles, în valoare de 8 milioane de euro, având  o capacitate de aproximativ 100 de persoane, potrivit EUobserver, citat de News.ro.

Motivația oficială, așa cum este precizată în raportul în care este descris proiectul, este ca liderii să poată negocia fără „grija că spionii ruşi sau ai altor naţiuni ar putea auzi ce se discută acolo.”

Buncărul va fi echipat cu tehnologie pentru conferinţe, cu ecrane mari şi microfoane, urmând ca acolo să se afle şi cabine pentru 30 de traducători.

Atât sala de şedinţe cât şi cabinele vor fi izolate astfel încât să se evite ca din interior să se poată emana unde electromagnetice şi radio generate de ecrane sau transmisii şi, drept urmare, acestea să nu fie interceptate din exterior.

Orice persoană care va intra în buncăr va trebui să deţină autorizaţii speciale „SECRET EU”, chiar dacă ar fi vorba de personal care se ocupă cu curăţenia.

„SECRET EU” reprezintă al doilea nivel de autorizare a accesului, notează sursa citată.

Liderii UE şi stafurile vor trebui să îşi lase telefoanele, laptopurile, ceasurile smart şi orice dispozitive electronice, chiar şi aparatele auditive, în dulapuri izolate fonic aflate în exteriorul camerei.

Buncărul va fi controlat cu minuţiozitate înainte şi după fiecare reuniune, pentru a se găsi şi neutraliza orice dispozitiv de ascultare. Liderii vor beneficia de un nivel corespunzător de confort, iar decorul va fi unul fix. Nu vor exista flori sau alte obiecte care se pot schimba frecvent.

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost