Comunicat oficial al Sfântului Munte: O pereche homosexuală NU este familie

Este clar străin de învățătura Evangheliei și de etosul ortodox să se înțeleagă că un cuplu de același sex poate fi considerat ca o familie și să recunoască pentru acest cuplu dreptul de a adopta copii, a transmis, joi, Sfânta Chinotită, printr-un comunicat citat de site-ul Chilie Athonită.

Redăm integral comunicatul transmis de Sfântul Munte privind discuțiile din Grecia referitoare la familie:

„Cu ocazia recentelor apariții publice și a poziționării diferiților clerici ai Bisericii, inclusiv ierarhi, care lasă impresia că este posibil ca Biserica să accepte orice altă formă de familie, în afară de cea stabilită de Sfânta Evanghelie, Sfânta Chinotită dorește să-și exprime poziția public.

Sfântul Munte, ca loc de rugăciune și asceză, cu o neîntreruptă viață liturgică și spirituală, se roagă cu smerenie pentru toată omenirea, pentru toți oamenii fără discriminare.

Taina botezului, prin care o persoană devine membru al Bisericii și primește harul Duhului Sfânt, este, fără îndoială, expresia vizibilă a iubirii infinite a lui Dumnezeu.

Efortul de a trăi după Sfânta Evanghelie și Legea lui Dumnezeu asigură condițiile participării la tainele Bisericii.

În lumina celor de mai sus, nu am putut decât să ne exprimăm regretul pentru aparițiile publice de mai sus și pozițiile unor persoane ale Bisericii, care oferă motive pentru a scandaliza oamenii credincioși.

Este clar străin de învățătura Evangheliei și de etosul ortodox să se înțeleagă că un cuplu de același sex poate fi considerat ca o familie și să recunoască pentru acest cuplu dreptul de a adopta copii, datorită faptului că orice astfel de formă de adopție sau moștenire este contrară învățăturii Evangheliei, naturii umane dar și etosului și tradițiilor poporului nostru, în timp ce simultan încalcă drepturile elementare ale oamenilor nevinovați, ale copiilor lipsiți de apărare, care nu au posibilitatea de a alege un mediu familial natural.

Exprimăm cele de mai sus ca o voce a interesului sincer pentru cursul țării noastre, mai ales într-o perioadă atât de critică precum aceasta.

Protectoarea țării noastre și Patroana Sfântului Munte, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, să mijlocească la Domnul nostru Iisus Hristos pentru a-i conduce pe toți la pocăință și viață după lumina Evangheliei și a învățăturii Sale”, se precizează în comunicat.

Comunicatul este semnat de toți cei în Sinaxa Comună Reprezentanți și Epitropi ai celor douăzeci de Sfinte Mănăstiri din Sfântul Munte Athos, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost