Lotul de elevi al României la Olimpiada Internațională de Matematică, PRIMUL loc în Europa și locul 5 la nivel mondial

Lotul de elevi al României la Olimpiada Internațională de Matematică a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial, potrivit coordonatorului lotului olimpic, profesorul Cătălin Gherghe, anunță EduPedu.

Performanța este calificată drept „cea mai bună performanță din ultimii 25 ani”

„Lotul de matematică al României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial. Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice.

În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene.

La nivel mondial, România a obținut locul 5. Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam.

România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint. Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a). Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României – Conf. Dr. Cătălin Gherghe”, a transmis, pe Facebook, ministrul Educației.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost