UE decis: temperatura nu trebuie să depășească 19 grade în instituțiile publice. Urmează campanii de informare și pentru gospodării

Comisia Europeană va cere, săptămâna viitoare, statelor membre să limiteze la 19 grade temperatura furnizată de instalaţiile de încălzire din clădirile publice, iar pentru sistemele de climatizare la 25 de grade.

Pentru a reduce consumul de gaze, Bruxellesul va propune statelor membre, săptămâna viitoare, o serie de măsuri.

Planul Comisiei cere statelor membre să adopte restricţii obligatorii cu privire la încălzirea sau climatizare în clădirile publice, anunță agenția AFP, citată de Agerpres.

În paralel, „importante economii pot fi realizate prin introducerea de surse de căldură alternativă pentru încălzirea urbană, a pompelor de căldură pentru persoanele particulare”, subliniază Comisia Europeană.

De asemenea, Bruxelles-ul vrea să demareze campanii de comunicare pentru a face ca gospodăriile să coboare termostatul cu un grad la iarnă.

Toate aceste propuneri ale Comisiei se vor afla în centrul dezbaterilor la reuniunea miniştrilor europeni ai Energiei, care va avea loc în data de 26 iulie la Bruxelles.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost