Primăria Turda NU a aprobat protestul față de înlăturarea statuii eroului național Avram Iancu din centrul orașului

Primăria Turda nu a aprobat organizarea marșului de protest față de intenția primăriei de a înlătura statuia eroului național Avram Iancu din centrul municipiului, a informat Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu.

În aceste condiții, Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România își asumă răspunderea pentru organizarea mitingului si marșului anunțat si cheamă toți turdenii și simpatizanții să participe duminică, 10 iulie, ora 18, la marșul anunțat.

Redăm integral comunicatul Societății „Avram Iancu”:

„Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România informeaza mass-media si opinea publica, simpatizantii săi si locuitorii municipiului Turda, că desi a facut din timp demersurile necesare pentru aprobarea si organizarea mitingului si marsului de protest împotriva intentiei primăriei Turda de scoatere a statuii eroului național Avram Iancu din piața principală a orasului, Primăria Turda nu a aprobat organizarea mitingului și a marșului conform solicitării Societății.

În aceste condiții Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România își asumă răspunderea pentru organizarea mitingului si marșului anunțat si cheamă toți turdenii și simpatizanții să participe duminica 10 iulie ora 18 la marșul și mitingul organizat.

Protestul Societății Avram Iancu se va concretiza într-o petiție adresată primăriei Turda, parlamentarilor clujeni, Prefecturii Județului Cluj și participanților la marea sărbătoare de la Crucea Iancului din 10 iulie 2022.

Suntem hotărîti să apelăm la toate mijloacele legale pentru a bloca mutarea statuii lui Avram Iancu din piața centrala a orașului, și de a-i aduce cuvenita cinstire pentru lupta și jertfa sa. Președintele Societății Avram Iancu din România Tiberiu Groza.”

Pe același subiect:

Statuia lui Avram Iancu, ÎNLĂTURATĂ din centrul municipiului Turda

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost