„Sinistra” de stânga

Văd că se frământă degețelele pe rețelele de socializare si pe site-urile de știri despre decizia Curții Supreme din SUA privind avortul si despre ce zice Firea pe această temă.

Firea, devenind o socialistă veritabilă în ultimii ani, a ajuns maestră în a face lucrurile și mai confuze decât sunt. Doar că nu-i merge cu oamenii de dreapta.

Declarația cum că „nu mai vrem o altă generație de decreței” nu e altceva decât o declarație perfidă și perversă spre generația nouă de stânga despre care v-am mai vorbit.

Și când spun de dreapta nu mă refer strict la dreapta politică, ci și la dreapta ca atitudine, adică o atitudine dreaptă, fără compromis.

Aici deschid o paranteză. Trebuie sa remarc un fapt, un joc de cuvinte, frumoasa e limba noastră română: „dreapta” ca înțeles de „fără compromis”, iar în limba italiană „sinistra” însemnând stânga – ce înfrățire frumoasa a poporului daco roman. Închid paranteza.

Revenind la Firea. Decizia Curții Supreme NU INTERZICE NICIUN DREPT NIMĂNUI. Ea nu face altceva decât să ofere LIBERTATEA de alegere fiecărui stat dacă interzice sau nu acest act: avortul = crimă.

Consecința naturală a unui stat național conservator, credincios- în cazul de față, România- este clară: interzicerea acestei crime în instituțiile publice de sănătate.

Oprirea tuturor fondurilor bănești de stat care promovează si sprijină avortul către spitale, cabinete si ong-uri. Interzicerea promovării de către ong-uri a așa zisului drept la avort în spațiul public: școli, spitale, cât si în școlile si spitalele particulare. Totuși, dacă în mediul privat cineva își asumă, aceaste cabinete au obligativitatea ca în același cabinet să fie găzduit un birou în care ong-uri, Biserica Ortodoxă sa fie prezentă obligatoriu, cu alternative viabile, programe sociale, pentru mamă și copil si constientizarea mamei că ceea ce face este o crima, că avortul nu este un drept, ci o alegere criminală. Aceasta este atitudinea (zic eu) cea mai corectă.

Conducătorii statului român, care este unul creștin, nu au voie sa legifereze această crimă în cadrul instituțiilor sale publice de sănătate, adică spitale și învățământ de stat si privat.

Desigur, nu discutam despre cazurile de excepție în care avortul este o soluție pentru salvarea vieților mamelor sau cazurile de sarcina în urma unui viol sau incest. Dar la fel cum unele mame nu își asuma un risc de a duce o sarcina până la capăt pentru ca exista riscul să își piardă viața, așa existe femei care își asuma riscul având conștiința unei martire a lui Hristos.

La fel și în universități, interzis total a se învăța despre avort ca alternativă și „drept la avort”, sau cazurile de sarcina în urma unui viol sau incest.

Până atunci, nu pot să nu observ slaba activitate în acest sens a Bisericii Ortodoxe, lipsa unei prezente mult mai active in spitale, lipsa unor proiecte educaționale în școli în prevenirea avortului, având pârghiile necesare: profesorul de religie si bisericile parohiale în care găsim și școli si licee. Statul român nu mai zic, care nu că nu se implică, ci ne îndrugă ca avortul este un „drept”, legiferând crima.

În concluzie să stăm drepți si să luam aminte. Firea face declarații de cucerire a noii stângi, ea însăși declarându-se „sinistra”- de stânga.

MARIUS CÂRCIUMARU


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „„Sinistra” de stânga”

  1. Ca de obicei ” Ipocrizia bate omenia ” , in completare cu zicerea lui Seneca ” omnia mea mecum sunt ” , putem spune ca este ceva firesc pentru ” ginta noastra latina ” de a fii ” ipocrit ” ca educatie, traire si mentalitate : de scoala de partid, de existenta politica. De ce merge acesta ” ipocrizie ” ? fiindca ea tine la ” marea grupare sociala , national -politica ” IPOCRITA ” . NU DORIM SA MAI EXISTE DECRETEI ” ZISELE DOAMNEI MINISTRU IN CAUZA ” DAR UITAM CA 60 DIN PRODUSUL BRUT INTERN AL ROMANIE ESTE ASIGURAT ASTAZI TOCMAI DE ” DECRETEI ” . PAI DACA NU EXISTAU ACEASTA ” GENERATIE A DECRETEILOR ” CINE MAI MUNCEA ASTAZI IN ROMANIA SI IN AFARA ROMANIEI TRIIMITAND BANII CONSUMATI DE PENSIONARII ( 5 milioane ) PARINTI DE ” DECRETEI ” IN TARA , CAM 2-3 MILIARDE trimise ANUAL spre consum intern . ATUNCI VORBA CETATENULUI ” TURMENTAT ” – DOAMNA FIREA DUMNEATA CU CINE VOTEZI ? HAI SA NE ASEZAM ” STRAMB” SI SA JUDECAM DREPT TRECUTUL ASA CUM A FOST EL CU BENEFIICIILE DE ACUM SAU MAI BINE SA TACEM decat sa fim ipocriti , VORBA TOT A ” CETATENULUI TURMENTA ” – ” TACEREA ESTE DE AUR ” DACA STII CAND SA TACI SI DE CE SA TACI.

Comentariile sunt închise.