UPDATE/ Cei doi copii confirmați cu variola maimuței au venit în contact cu persoane homosexuale și bisexuale (oficial)

ACTUALIZARE ORA 15:00

Ambii copiii confirmați în SUA cu variola maimuței au venit în contact cu persoane homosexuale și bisexuale, a anunțat șefa CDC, dr.Rochelle Walensky, potrivit DailyMail.

Știrea inițială

SUA a confirmat primele două cazuri de variola maimuței la copii, după ce primul caz a fost anunțat în Olanda, la un copil cu vârstă mai mică de 10 ani, aceste situații ridicând semne de întrebare în contextul în care OMS a transmis în mai multe rânduri că această boală se transmite pe cale sexuală, mai ales în rândul bărbaților.

Variola maimuţei a fost diagnosticată la doi copii din Statele Unite, a anunţat, vineri seară, Centrul SUA pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), relatează AFP, citată de Adevărul.ro.

Astfel, până în prezent au fost diagnosticați cu variola maimuței trei copii.

Reamintim că primul caz de variola maimuței la copii a fost confirmat în Olanda, la un băiat cu vârsta mai mică de 10 ani, după cum a relatat RostOnline.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat 14.000 de cazuri de variola maimuţei la nivel mondial şi cinci decese înregistrate în Africa. În România, până în prezent, au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 19 bărbați.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost