Ursula von der Leyen: Statele europene trebuie să se pregătească pentru o întrerupere completă a aprovizionării cu gaze din Rusia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri Uniunea Europeană să se pregătească pentru „întreruperea complete” a gazelor din Rusia, transmite agenția dpa, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, Comisia intenţionează să anunţe planuri de urgenţă la nivelul UE, la jumătatea lui iulie, pentru a asigura transportul gazelor „acolo unde este cea mai mare nevoie de ele”, în cazul sistării complete a furnizării de gaz rusesc.

Preşedinta CE a respins apelurile la temporizarea tranziţiei Uniunii către energia regenerabilă, deşi Europa se confruntă cu o criză energetică tot mai acută.

„Noul mediu de securitate este cel mai bun argument pentru accelerarea dezvoltării regenerabilelor”, a susţinut ea, adăugând că aceste surse de energie „asigură independenţa faţă de combustibilii fosili ruseşti”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ursula von der Leyen: Statele europene trebuie să se pregătească pentru o întrerupere completă a aprovizionării cu gaze din Rusia”

Comentariile sunt închise.