Compania britanică de minerit Vast Resources începe exploatarea minei de la Băiţa Plai, din județul Bihor, și producția de molibden

Compania minieră Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a anunţat că în cursul lunii august va începe producţia de concentrat de molibden la mina polimetalică de la Băiţa Plai, judeţul Bihor, anunță Economica.net.

„În urma anunţurilor făcute la data de 31 ianuarie 2022 şi 3 mai 2022, cu privire la instalarea şi punerea în funcţiune a unei instalaţii de flotare a molibdenului la Băiţa Plai, compania este încântată să confirme că producţia de concentrat de molibden va începe în luna august. Compania va da publicităţii cifre cu privire la producţia de molibden în rapoartele trimestriale de producţie, a informat compania Vast Resources într-un comunicat de presă difuzat luni.

Compania britanică Vast Resources, administratorul minelor polimetalice Mănăila și Băița Plai, a obținut acordul Ministerului Economiei pentru asocierea la licența de producție pentru mina de la Băița, nota, în 2018, Profit.ro.

Vast Resources, companie listată la Bursa de Mărfuri AIM din Londra, a intrat pe piața locală în 2014, prin achiziția unei participații de 80% la mina polimetalică de la Băița Plai, repusă în funcțiune în 2020. Recent, compania și-a majorat deținerea la 100%, în schimbul sumei de 4,84 milioane de lire sterline (circa 6,4 milioane dolari) în acțiuni proprii, anunța, în 2021, Profit.ro.

Mina Băița Plai a fost estimată la 70 milioane de dolari în cadrul unei evaluării efectuate de directorii independenți ai Vast Resources.

Vast Resources a demarat producția comercială la Băița Plai în vară, la câteva luni după ce a primit avizul final de la ANRM pentru redeschiderea minei polimetalice, închisă în 2013. Compania a semnat un acord cu Mercuria pentru vânzarea concentratului de cupru extras la Băița.

Compania britanică de minerit Vast Resources operează în România și mina polimetalică Mănăila, din județul Suceava, și are în plan dezvoltarea unei noi cariere polimetalice la Cârlibaba, în apropiere de mina de la Mănăila, perimetru pentru care au primit licența de exploatare în 2020. Tot în apropiere de Mănăila, Vast Resources mai deține două concesiuni, respectiv Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră, unde a fost indentificată prezența unor depozite de cupru și aur. De asemenea, compania deține și o participație de 29% din perimetrul Geamăna-Colții Lazărului, situat în apropiere de Baia de Arieș și de Roșia Montană.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost