România de AUR! Rezultate fantastice obținute de țara noastră la informatică, lingvistică, șah, canotaj, robotică și baschet

În utimele zile, România a obținut rezultate fantastice începând cu olimpiade școlare, precum cele de informatică și lingvistică, la concursuri de robotică și șah, până la concursuri sportive, de canotaj, baschet, fotbal și handbal.

AUR în America

Cea mai recentă victorie a fost obținută de țara noastră la Campionatul Internaţional de Robotică din Utah, SUA, unde AutoVortex CSU ASE România a câştigat locul 1 și medalie de AUR.

Echipa AutoVortex CSU ASE România este antrenată de asist. univ. Panea Ionuţ Valentin din cadrul ASE Bucureşti şi mentorată de studenta Lipianu Ana Andreea de la Politehnica Bucureşti, precizează News.ro.

Canotaj: Patru medalii la Mondialele Under-19

România a cucerit, duminică, patru medalii la Campionatele Mondiale de canotaj Under-19 de la Varese (Italia), una de aur, una de argint şi două de bronz.

Aurul a fost câştigat de echipajul de patru vâsle feminin, compus din Andreea Todorică, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc şi Ana-Maria Matran, informează Agerpres.

Medalia de argint a fost obţinută de sportivele din echipajul de patru rame feminin, Iuliana Isabela Boldea, Elena Silvia Mocanu, Andreea Nicoleta Dinu şi Valentina Amalia Azoiţei.

Olimpiada de Informatică

Elevii români au obținut o medalie de aur și trei de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) 2022, după cum se arată pe site-ul competiției și după cum anunță unul din profesorii coordonatori, Adrian Panaete.

Echipa României a obținut și premiul pentru cel mai mare punctaj cumulat pe echipe, mai transmit organizatorii, potrivit EduPedu.

Olimpiada a avut loc în Croația la Varazdin și au participat în total 13 echipe din 12 țări (Croația, fiind organizatoare, a participat cu două echipe). Statele sunt: Austria, Croația, Cehia, Elveția, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ucraina. Echipa României a fost însoțită de Dan-Narcis Pracsiu – Team Leader, profesor la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Vaslui și Ioan-Bogdan Iordache – Deputy Leader, din Craiova, fost olimpic și student la Universitatea din București.

Olimpiada Internațională de Lingvistică 

Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022 au obținut o medalie de aur, una de argint și una de bronz, conform rezultatelor anunțate vineri, 29 iulie, în festivitatea de premiere transmisă live. “Locul 3 în lume pentru România la Olimpiada Internațională de Lingvistică”, au scris, pe Facebook, organizatorii români,  potrivit EduPedu.

Elevii români participanți și rezultatele lor:

  • Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu –medalie de aur
  • Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – medalie de argint, alături de un premiu special pentru cea mai bună rezolvare a primei probleme de concurs
  • Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – medalie de bronz
  • Rareș Polenciuc de la Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman

Şah: Victorii strânse ale echipelor României la Olimpiada de la Chennai

Echipele României au obţinut victorii strânse, duminică, în runda a treia a Olimpiadei de şah de la Chennai (India).

La open, România a întrecut Indonezia cu 2,5-1,5 puncte. Bogdan-Daniel Deac şi Mircea-Emilian Pîrligras au obţinut victorii în meciurile cu Susanto Megaranto, respectiv Yoseph Theolifus Taher. Constantin Lupulescu a remizat cu Novendra Priasmoro. În alt meci, David Gavrilescu a fost învins de Mohamad Ervan.

Echipa feminină a României s-a impus în faţa Kîrgîzstanului cu 2,5-1,5 puncte. Elena-Luminiţa Cosma a învins-o pe Siana Abaeva, iar Miruna-Daria Lehaci a învins-o pe Nurai Sovetbekova. Mihaela Sandu a remizat cu Alexandra Samaganova. Irina Bulmaga a fost învinsă de Beghimai Zairbek Kîzî.

Bilanț de excepție la Jocurilor Europene Universitare

Echipa feminine de baschet a Universității din Pitești a cucerit aurul la Jocurile Europene de la Lodz, a anunțat Federația Română de Baschet.

De altfel, după cum a declarat ministrul Educației, România a înregistrat un bilanț de exceptie al echipelor studențești la ediția 2022 a Jocurilor Europene Universitare.

Trei Campioane Europene Universitare:

  • Universitatea de Vest din Timisoara-Fotbal masculin;
  • Universitatea din Pitesti-Baschet feminin;
  • Universitatea Stefan cel Mare din Suceava-Handbal masculin.

Palmaresul complet al delegaţiei României: 3 medalii de aur, 1 medalie de bronz, 4 locuri 4, 4 locuri 5, 1 loc 6, 1 loc 7 şi 1 loc 12.

 

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost