Fostul fotbalist Mihai Neșu vorbește tinerilor despre „Hristos – cel mai bun prieten”, la ITO Cluj

Fostul fotbalist Mihai Neșu, care a suferit un grav accident în urmă cu peste 11 ani, în urma căruia s-a retras din sport, este invitat special la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Evenimentul are loc în perioada 26-27 august 2022, în Cluj-Napoca.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși va reuni la Cluj-Napoca aproximativ 1500 de tineri din cele cinci județe ale Mitropoliei Clujului, sub genericul Rugăciunea ține lumea. Timp de două zile, tinerii vor lua parte la un program complex, cu manifestări duhovnicești, culturale, artistice, educative și recreative, a informat Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Festivitatea de deschidere a acestei Întâlniri a avut loc vineri, 26 august 2022, începând cu ora 19:30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și a celorlalți arhierei din Mitropolia Clujului.

Sâmbătă, 27 august 2022, de la ora07:30,tinerii vor participa la Sfânta Liturghie arhierească în Biserica Studenților din Campusul Universitar Hașdeu, iar de la ora 10:30, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, vor lua parte la conferința intitulată „Hristos – cel mai bun prieten”, susținută de invitatul special Mihai Neșu și moderată de arhim. prof. univ. dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Procesiunea tinerilor, din Parcul Central înspre Catedrala Mitropolitană (ora 16:00), o sărbătoare a comuniunii în Hristos, și rugăciunea din Catedrala Mitropolitană (ora 17:00), vor încheia sâmbătă seara această Întâlnire a Tinerilor Ortodocși.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși – un proiect pentru tineri

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului, un proiect al Bisericii adresat tinerilor, a demarat în anul 2013 la Baia Mare, fiind ulterior preluat și implementat la nivel național și internațional.

Arhiepiscopia Clujului a mai organizat la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 septembrie 2015, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa, un eveniment în premieră pentru întreaga lume Ortodoxă, care a avut astfel oportunitatea de a-şi afirma deschiderea ei universală şi ecumenică. La această întâlnire au participat peste 6000 de tineri ortodocşi din ţară, din Republica Moldova şi din diaspora românească, dar și din ţări ortodoxe precum: Rusia, Grecia, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania şi Cipru.

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost