Italia/ Formațiunea conservatoare Fratelli d’Italia, condusă de Giorgia Meloni, depăşeşte în sondaje Partidul Democrat, de centru stânga

Formațiunea conservatoare Fratelli d’Italia, în fruntea căreia se află Giorgia Meloni, a depășit în sondaje Partidul Democrat, de centru stânga, înregistrând o creștere puternică, scrie Le Figaro, citată de Rador.

Cu şase săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate, sondajele anunţă o victorie largă a coaliţiei de dreapta, creditată cu 45 – 46% din intenţiile de vot. Cu un asemenea rezultat, dreapta ar putea obţine o majoritate confortabilă de mandate în Camera Deputaţilor (peste 60%) conform modului de scrutin mixt italian.

În detaliu, partidul condus de Giorgia Meloni, Fratelli d’Italia (FDI), ar putea ajunge pe prima poziţie cu 23 – 24% din voturi, în faţa Partidului Democrat. Liga lui Matteo Salvini ar putea aduna aproape 14% din voturi şi Forza Italia a neobositului Berlusconi circa 9%.

Guvernul italian ar putea fi deci condus pentru prima dată de o femeie, deoarece potrivit termenilor coaliţiei partidelor de dreapta, prima clasată din formaţiunile aliate va obţine postul de preşedinte al Consiliului de miniştri. Nepotolitul lider Giorgia Meloni al partidului conservator Fratelli d’Italia este deci favorită să devină la 45 de ani următorul şef al guvernului. La legislativele din 2018, FDI nu depăşise decât cu puţin pragul de 4% din voturi.

„Sunt creştină”

În zece ani, Giorgia Meloni a reuşit să adune în jurul numelui ei nemulţumirile şi aspiraţiile italienilor cu speranţe irosite, excedaţi de „diktatul” Bruxellesului, de viaţa scumpă, de lipsa viitorului pentru copiii lor. Ea reprezintă acum o anumită detașare, refuzând să participe la precedentele guverne de coaliţie, contrar altor partide contestatare şi anti-sistem ca Mişcarea 5 Stele sau Liga.

Deviza ei? „Dumnezeu, patrie, familie”. Priorităţile? Să închidă frontierele pentru a proteja Italia de „islamizare”, să renegocieze tratatele europene pentru ca Roma să preia controlul asupra destinului său, să lupte împotriva „lobby-urilor LGBT” şi „iernii demografice” a ţării cu media de vârstă cea mai ridicată în lumea industrializată după Japonia, încurajând natalitatea – reducând în acelaşi timp naturalizările.

„Eu sunt Georgia, sunt femeie, sunt mamă, sunt italiancă, sunt creştină”, le spune ea suporterilor ei în 2019 la Roma într-un entuziast discurs devenit celebru.

Sursa: Le Figaro/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu via G4Media

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost