Primul oraș din România care anunță economii la energie. Iluminatul public, redus cu două ore

Primăria Arad a decis să reducă cu două ore iluminatul public pe timp de noapte, ca primă măsură pentru a reduce consumul de energie electrică, în contextul tendinţelor existente la nivelul Uniunii Europene de a se face economie, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, viceprimarul Lazăr Faur a declarat că pornirea iluminatului stradal este amânată cu o oră şi se opreşte mai repede cu o oră dimineaţa, iar semafoarele electrice din municipiu care funcţionau doar pe culoarea galben intermitent au fost oprite.

„Deocamdată nu am considerat că suntem în situaţia de a lua alte măsuri, pentru că şi acestea ne vor aduce o economie de 10% din consumul de electricitate la iluminatul public. Totuşi, am discutat despre ce vom face de la toamnă, când noaptea va fi mai lungă iar consumul va fi inevitabil mai mare. Este posibil să adoptăm unele măsuri precum reducerea iluminatului arhitectural din oraş”, a explicat Lazăr Faur.

Acesta a precizat că în actualul context al scumpirii energiei Primăria Arad îşi îndreaptă atenţia către energia regenerabilă, având proiecte de instalare de panouri fotovoltaice.

Știri pe același subiect:

Raționalizarea Germaniei. Dușuri cu apă rece, reducerea iluminatului public și taxă suplimentară pentru consumatorii de gaze naturale

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Cerem statelor membre să REDUCĂ consumul de gaze cu 15%!

Șefa CE, Ursula von der Leyen: Statele membre trebuie să-şi diminueze consumul de gaze şi să ÎMPARTĂ cu cele care sunt mai afectate

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost