Șefa CE, Ursula von der Leyen: Statele membre trebuie să-şi diminueze consumul de gaze şi să ÎMPARTĂ cu cele care sunt mai afectate

Ţările europene care nu depind de aprovizionarea cu gaze din Rusia trebuie să manifeste solidaritate faţă de cele care sunt forţate să facă eforturi pentru a le economisi din cauza riscului iminent de întrerupere a livrărilor, a declarat luni şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru agenția DPA, citată de Agerpres.

Chiar şi statele membre care aproape că nu achiziţionează gaze ruseşti nu pot scăpa de efectele unei potenţiale întreruperi a aprovizionării cu acestea pe piaţa noastră internă”, a declarat von der Leyen, înaintea unei reuniuni speciale a miniştrilor energiei din ţările blocului comunitar, planificată pentru marţi.

„Este important ca statele membre să-şi diminueze cererea de gaze, astfel încât toate să stocheze mai mult şi să împartă cu cele care sunt mai afectate”, a afirmat von der Leyen.

Aceste comentarii intervin în urma criticilor exprimate de Spania şi Portugalia faţă de planul de urgenţă în materie de gaze propus de Comisie.

„Sunt sigură că miniştrii Energiei sunt conştienţi de responsabilitatea lor”, a spus șefa CE, exprimându-și încrederea că propunerile Comisiei vor primi în cele din urma aprobarea tuturor statelor membre.

Reamintim că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat, săptămâna trecută, planul Uniunii pentru privind diminuarea consumului de gaze în rândul statelor membre.

Soluția identificată de Executivul de la Bruxelles pentru a face față unei eventuale întreruperi complete a livrărilor de gaze din Rusia presupune ca fiecare dintre cele 27 state membre să își diminueze consumul de gaze cu un procentaj fix de minimum 15%.

Știri pe acest subiect:

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Cerem statelor membre să REDUCĂ consumul de gaze cu 15%!

Spania se OPUNE solicitării CE privind reducerea cu 15% a consumului de gaze


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost