România, cel mai mare preț la energie din Europa! Claudiu Târziu (AUR): Este rezultatul politicii de pradă practicate de către „băieții deștepți” pe spinarea românilor

Senatorul Claudiu Târziu a reacționat, miercuri, la informația potrivit căreia România este țara cu cea mai scumpă energie din Europa, explicând că acest fapt este rezultatul politicii de pradă care a fost practicată de către „băieții deștepți” din energie și de politicienii de la guvernare.

Totodată, Claudiu Târziu a reiterat că AUR cere imperios guvernanților să reintroducă prețurile reglementate în energie.

„În România, energia a ajuns să se tranzacționeze și cu 709 euro/MWh – cel mai mare preț din Europa! Prețul maxim plătit în Spania este 175 euro/MWh, adică de patru ori mai ieftin.

Cum se explică diferența? Cum e posibil ca într-o țară cu resurse, ca România, prețul la energie să fie de patru ori mai mare decât într-o țară fără resurse, așa cum e Spania?

Este rezultatul politicii de pradă practicate de către „băieții deștepți” din energie și politicienii de la guvernare, în special ministrul Virgil Popescu. Totul are loc pe spinarea și buzunarelor românilor.

AUR cere imperios guvernanților să reintroducă prețurile reglementate în energie pentru a-i proteja pe cetățeni și firmele autohtone”, a scris, miercuri, pe Facebook, președintele CNC AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că energia s-a vândută în România, vinerea trecută, la preţul de 709 euro/MWh, record istoric absolut, dar şi cel mai mare preţ spot la nivel european. Nivelul de preţ de 709 euro pe MWh nu are termen de comparaţie cu media de 39 de euro pe MWh din 2020 sau cu cea de 111 euro/MWh din 2021, după cum a relatat RostOnline.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost