Un român, primul pe lista tinerilor politicieni de centru-dreapta propuși pentru Parlamentul Italiei: Claudiu Stănășel: Am fost chemat la Roma de liderii coaliției

Românul Claudiu Stănășel (28 de ani), un nume cunoscut în comunitatea românească din Italia, este cel mai votat om politic din coaliția de centru dreapta din Prato (Toscana) la ultimele alegeri locale si unicul cetățean român din Italia cu o funcție administrativ-instituțională importantă într-un oraș cu peste 200.000 de locuitori, notează Gazeta Românească.

Potrivit sursei citate, Claudiu Stănășel apare primul pe o listă a celor mai promițători tineri politicieni de centru dreapta din Italia. Mai mult, el este propus pentru o funcție în viitorul guvern în cazul în care coaliția de centru-drepta va câștiga alegerile.

„Primo tra tutti è Claudiu Stanasel” – Înaintea tuturor e Claudiu Stănășel

Site-ul de comentarii politice cento-destra.it, condus de cunoscutul jurnalist Giorgio La Porta, a publicat un material în care, sub titlul „7 TINERE SPERANȚE POLITICE PE CARE NI LE-AM DORI ÎN PARLAMENT”, nominalizează șapte tineri politicieni din Italia care ar merita participarea pe listele electorale și intrarea în Parlament la alegerile din 25 septembrie.

Mai mult de atât, în  prezentarea jurnalistului, Stănășel apare în capul listei. „Primo tra tutti è Claudiu Stanasel”, își începe La Porta materialul de prezentare și are doar cuvinte de laudă pentru tânărul politician român.

„Conform tradiției, în fiecare campanie electorală, luăm deschis partea acelor tineri care, în ultimii ani, s-au distins prin activitatea lor în teritoriu, în administrațiile locale și, în general, în centrul-dreapta italian.

Este adevărat că, dacă în ultimii cinci ani coaliția de centru-dreapta a crescut cu cel puțin 10 puncte, mult se datorează angajamentului mișcărilor de tineret și a numeroșilor militanți din zonă, dar în ultimii ani am avut ocazia să apreciem și să cunoaștem direct unii tineri pe care am dori cu adevărat să îi vedem în băncile din Montecitorio”, scrie Giorgio La Porta.

„În ultimii ani, a dat dovadă de abilități relaționale extraordinare în construirea unei rețele de contacte internaționale cu asociații atât ale est-europenilor din Italia, cât și ale italienilor din România și a promovat inițiative atât la nivel cultural, cât și pentru relansarea antreprenoriatului și a exporturilor noastre. Mereu prezent în teritoriu, printre cetățenii săi, pentru a pune în valoare Prato și Toscana în Italia și în lume. Consiliul Local a fost o nouă rampă de lansare pentru a da și mai multă forță proiectelor sale în zonă”, este descrierea pe care i-a făcut-o La Porta lui Claudiu Stănășel.

Am fost chemat la Roma de liderii coaliției de centru dreapta din Italia

„Am fost chemat la Roma de liderii coaliției de centru dreapta din Italia ca să se asigure că pot da o mână de ajutor posibilului guvern de centru dreapta din Italia după alegerile parlamentare.

Sunt bucuros pentru că am fost ales primul dintre cei șapte tineri cetățeni italieni care, prin munca și experiența politică, sunt doriți în Parlamentul Italian. Îmi doresc ca în viitor comunitatea românească din Italia să aibă mai mulți cetățeni români aleși în instituțiile marilor orașe din Italia cu care aș putea colabora pentru binele comunității noastre, indiferent de proveniența partidică a lor. Comunitatea românească din Italia, doar uniți putem deveni o forță uriașă de care orice partid politic din Italia ar trebui să țină cont. Acesta este obiectivul meu și pentru asta mă voi lupta. Sunt convins că vom reuși ! Voi merge înainte cu fruntea sus, mândru de originele mele”, a declarat Claudiu Stănășel, potrivit sursei citate.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost