Claudiu Târziu: „Nu există o criză energetică. Resurse sunt. Ele sunt prost gestionate”

România are resurse în domeniul Energiei, însă ele sunt prost gestionate, a declarat senatorul Claudiu Târziu în cadrul unui interviu la un post de televiziune.

„Nu avem niciun motiv să plătim prețurile exorbitante pe care le plătim, cu atît mai mult cu cît peste 80% din energia produsă în România este produsă de unități ale statului”, a afirmat președintele CNC AUR, senatorul Claudiu Târziu, în cadrul unui interviu acordat televiziunii locale Sângeorz TV din Bistrița-Năsăud.

AUR a solicitat de mai multe ori în cursul acestui an revenirea la piața reglementată ca măsură temporară de protejare a consumatorilor casnici și industriali, până cînd se vor crea condițiile existenței unei piețe funcționale a energiei în România.

Senatorul Claudiu Târziu a mai afirmat că banii pe care statul îi colectează la buget din prețurile exagerat de mari ale energiei nu sunt utilizați pentru prioritățile reale ale țării, ci pentru a cumpăra armament scump sau vaccinuri anti-COVID inutile, căci în prezent nu se mai vaccinează aproape nimeni.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost