Cercetători de pe ambele maluri ale Prutului, reuniți la o dublă lansare de carte, la Biserica „Sfântul Pantelimon” din Capitală

Biserica „Sfântul Pantelimon” din București găzduiește joi, 22 septembrie, o dublă lansare de carte, în jurul evenimentului fiind adunați cercetători de pe ambele maluri ale Prutului.

Evenimentul este organizat la sediul Biserica „Sfântul Pantelimon” (Str. Iancu Căpitanu nr. 24, Sector 2, București), de la ora 18:00, a anunțat, pe Facebook, Pr. Paroh Dr. Bogdan Aurel Teleanu.

În cadrul evenimentului vor fi lansate următoarele volume:

  • Ion GUMENÂI (editor), Andronic Popovici, Arhimandrit. Istoria sfintelor mănăstiri Neamț și Secu, vol. I – V, Chișinău, Editura Lexon Prim, 2016 – 2021;
  • Igor CERETEU, Valori cărturărești din biblioteca Mănăstirii Noul Neamț (tipărituri din secolele XVI-XX), Chișinău, Editura Lexon Prim, 2021.

Eveniment este organizat de Ateneul „Sfântul Pantelimon” de la Biserica „Sfântul Pantelimon” din București în colaborare cu Secțiunea Carte veche. Conservare. Restaurare din cadrul Asociației Bibliotecarilor din România (ABR), și se înscrie în activitățile culturale care se desfășoară în cadrul parohiei noastre și sunt dedicate „Anului comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

În cadrul prezentării vor lua cuvântul următorii:

1) Conf. univ. dr. hab. Ion GUMENÂI, Institutul de Istorie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (Republica Moldova);

2) Conf. univ. dr. hab. Igor CERETEU, Institutul de Istorie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (Republica Moldova);

3) Prof. univ. dr. habil. George ENACHE, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați;

4) Conf. univ. dr. Rodica URSU NANIU, Universitatea Spiru Haret din București.

Evenimentul va fi moderat de Dr. Silviu – Constantin Nedelcu (Biblioteca Academiei Române) și de Pr. Paroh Dr. Bogdan Aurel Teleanu (Parohia „Sf. Pantelimon” – București).

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost