Fermierii cehi anunță proteste masive împotriva Politicii Agricole Comune și Green Deal. Protestul, susținut de fermieri din România, Polonia, Ungaria, Slovacia și Croația

Organizațiile fermierilor cehi intenționează să organizeze demonstrații masive împotriva noii Politici Agricole Comune joi, ziua în care Praga va găzdui o reuniune informală a miniștrilor agriculturii din UE, transmite G4Media, care citează Rador.

Evenimentul este susținut de organizații agricole din Slovacia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croația, Estonia, Lituania și România.

„Dacă acceptăm noua politică de distribuire a sprijinului agricol așa cum este ea planificată de actualul guvern și încercăm cu orice preț să implementăm obiectivele ambițioase ale Pactului Verde pentru Europa, într-un timp atât de scurt, până în 2030, alimentele europene vor deveni un lux și cu siguranță nu vor fi pentru toată lumea”, a spus Martin Pýcha, președintele Uniunii Agricole.

Protestele sunt menite să atragă atenția asupra impactului Green Deal asupra agriculturii, cum ar fi planul UE de reducere a utilizării pesticidelor. Potrivit organizatorilor, fermierii vor fi obligați să reducă producția din cauza creșterii costurilor și a politicii de mediu a UE.

„Camera Agrară a Republicii Cehe le va prezenta memorandumul Camerelor Agrare ale țărilor din Grupul Visegrad miniștrilor agriculturii din UE, care se vor reuni la Praga la acel moment, și îl va prezenta și în cadrul unei conferințe de presă”, a adăugat Jan Doležal, președintele Camerei Agrare.

Protestul va avea loc în fața Centrului de Congrese, unde se vor întâlni miniștrii, și este organizat de Camera Agrară a Cehiei și Uniunea Agricolă din Republica Cehă.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost