Icoana Maicii Domnului „Siriaca”, adusă la hramul Bisericii „Sfinții Ioachim și Ana” din Capitală

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Siriaca”, de la mănăstirea prahoveană Ghighiu, a fost adusă, joi seara, la Parohiei Oborul Vechi din Capitală, singura biserică din Capitală care are hramul Sfinților Părinți Ioachim și Ana.

Tot joi seara a avut loc și o procesiune în jucul lăcașului de cult.

„Vineri, în ziua hramului, va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar seara, de la ora 19:00 vom săvârși Paraclisul Sfinților și Drepților dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana. Sâmbătă, de la ora 8:00 vom săvârși slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, iar seara programul liturgic va continua”, a anunțat părintele paroh Ciprian Tudor.

 

Zilele de sărbătoare dedicate hramului parohiei se vor încheia duminică, 11 septembrie 2022, cu Sfânta Liturghie și o procesiune în jurul bisericii, la finalul căreia icoana se va întoarce la Mănăstirea Ghighiu.

Parohia Oborul Vechi este situată pe strada Traian nr. 204, în vecinătatea Foișorului de Foc din Capitală.

În fiecare an, cu ocazia hramului, la Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” este adusă o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni. Anul trecut a fost adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Letca Nouă, județul Giurgiu, după cum a relatat atunci RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost