9 septembrie- Sfinţii şi Drepţii dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana

Biserica Ortodoxă prăznuiește în ziua de 9 septembrie sărbătoarea Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana.

Sfinţii Părinți Ioachim şi Ana au primit-o pe Maica Domnului la adânci bătrâneţi, în urma rugăciunilor neîncetate făcute cu multe lacrimi şi cu post. Au crescut-o în frica de Dumnezeu până la vârsta de trei ani, când a fost încredinţată Templului din Ierusalim, unde a trăit 12 ani, scrie Ziarul Lumina.

Aşadar, Sfinţii şi Drepţii dumnezeieşti Părinţi Ioachim şi Ana au fost bunicii Domnului Hristos. Aceştia erau drepţi înaintea lui Dumnezeu şi fiind înstăriţi, la fiecare sărbătoare luau două părţi din averea lor, o parte o împărţeau săracilor, iar cealaltă parte o dădeau lui Dumnezeu.

Ducându-se oarecând Ioachim cu daruri la Ierusalim cu prilejul unui praznic mare, un iudeu l-a ocărât zicându-i: De ce aduci darul înaintea mea? Oare nu ştii că nevrednic eşti să aduci cu noi daruri, de vreme ce nu ai lăsat urmaşi în Israel? Şi a plecat Ioachim foarte mâhnit şi ruşinat de la praznicul acela şi de întristare nu s-a mai întors o vreme acasă, ci a plecat în pustie să se roage timp de 40 de zile. Asemenea şi Ana, în casa şi în grădina sa se ruga Domnului cu lacrimi ca să-i dea rod pântecelui.

Şi i-a auzit pe dânşii Dumnezeu şi le-a dăruit-o pe Fecioara Maria, cea din care avea să Se nască Mântuitorul lumii, ­Iisus Hristos Domnul.

Tropar – Glasul 2

Pomenirea drepţilor Tăi, Doamne, prăznuind, printr-înşii ne rugăm Ţie, mântuieşte sufletele noastre.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost