Mobilizare militară parțială în Rusia, de miercuri. Președintele Putin: „Cei care folosesc şantajul NUCLEAR împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. Nu blufez”

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat, miercuri, o mobilizare militară parţială în Rusia și a avertizat că cei care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor, potrivit TASS, Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Declarația a fost făcută în cursul unui discurs televizat către naţiune, anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care fusese amânat din motive neprecizate.

Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor pentru `operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat. Putin a spus că obiectivul său este eliberarea Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Totodată, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia.

Vladimir Putin a acuzat Occidentul că a început un război împotriva Rusiei în Ucraina în 2014.

„În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depăşit toate limitele”, a spus preşedintele rus. Putin a acuzat Occidentul că plănuieşte să distrugă Rusia şi să folosească şantajul nuclear, transmite și BBC, citat de News.ro.

„Vom folosi toate mijloacele pe care le avem la îndemână”, a avertizat preşedintele rus, adăugând că aceia care încearcă să folosească şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. El a spus în mod explicit: „Nu blufez”, notează sursa citată.

Soldaţilor ruşi li se vor prelungi contractele pe termen nelimitat, ca parte a mobilizării parţiale, potrivit corespondentului The Guardian la Moscova.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost