Sală goală la ședința CNA din Parlament despre finanțarea presei de către partidele politice. Deputatul Darius Pop (AUR): Când subiectul este sensibil, hoții nu se prezintă la dezbateri

Finanțarea presei de către partidele politice a intrat în atenția Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), o dezbatere pe această temă având loc, marți, în Comisia de Cultură din Parlamentul României.

Informația a fost dată publicității de deputatul Darius Pop (AUR), care a semnalat faptul că tocmai parlamentarii partidelor despre care au apărut date că finanțează presa au lipsit de la această dezbatere.

„Atunci când subiectul este sensibil, iar hoții nu au scuze, pur și simplu nu se prezintă la dezbateri.

Am asistat, marți, la ședința Comisiei de cultură, arte, mijloace de informare în masă, în calitate de secretar al acestei comisii, la discuțiile cu Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la finanțarea presei de către partidele politice și impactul acestei acțiuni asupra peisajului media din România.

Partidele sistemului vor spăla în continuare banii publici, iar românii vor primi doar propagandă mincinoasă și manipulatoare, plătită scump din banii poporului. Dorim să stopăm această cangrenă propagandistă și spălare de bani prin televiziuni private, de către partidele sistemului!

Unde sunt colegii parlamentari, membri ai acestei comisii? Românii trebuie să cunoască adevarul!”, a transmis deputatul Darius Pop.

Reamintim că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, recent, că a vărsat în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 124.890.327,26 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat. PSD și PNL au cheltuit banii pe presă și propaganda, în timp ce  AUR nu a folosit niciun leu din acești bani, după cum a relatat RostOnline.

Și o anchetă de presă a dezvăluit, săptămâna trecută, cum au ajuns partidele să cumpere presa din banii primiți de la stat. Detalii despre acest subiect, aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost