Peste 250 de denumiri maghiare de străzi și piețe vor fi afișate în Oradea

În municipiul Oradea vor fi afișate și denumirile istorice maghiare ale străzilor, la inițiativa Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), anunță MTI.

Anunțul a fost făcut, joi la Oradea, de preşedintele PPPM, István Csomortányi. Potrivit acestuia, în urmă cu mai bine de un deceniu şi jumătate, organizaţiile Tineretului Maghiar din Transilvania au solicitat ca denumirile istorice ale străzilor, care sunt folosite şi acum în mod curent de maghiarii din Oradea, să fie afişate.

„Susţinerea fermă din spatele iniţiativei face ca amplasarea numelor istorice ale străzilor să fie un subiect inevitabil pentru municipalitatea Oradei”, a subliniat Csomortányi.

Acesta a mai explicat că, în urma iniţiativei, rezultatul va fi amplasarea a aproximativ 250 de nume istorice de străzi şi pieţe, iar o comisie formată din specialişti va decide ce denumiri vor fi afişate pe plăcuţe. Politicianul a adăugat că, pe lângă denumirile istorice maghiare ale străzilor, vor exista şi panouri care vor explica denumirile în limbile română, maghiară, engleză şi germană. Acestea vor oferi localnicilor şi turiştilor informaţii interesante şi utile despre trecutul istoric al municipiului Oradea.

István Csomortányi a explicat că oficialii Partidului Popular Maghiar din Transilvania lucrează pentru ca aceste plăcuţe să poată fi montate cât mai curând posibil.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost