Arad: Iluminatul clădirilor, oprit pe timpul nopții, pentru economie la energie. După modelul altor orașe din Europa, spune primarul

Iluminatul arhitectural din municipiul Arad va fi oprit începând din 3 octombrie, pentru a se face economie la energie, măsura urmând să fie luată începând cu ora 23:00, anunță Agerpres.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat, vineri, că ia această măsură din dorinţa de a economisi energie electrică.

„După modelul altor municipii din ţară, dar şi a altor oraşe din Europa, am luat decizia de a opri iluminatul arhitectural din municipiu, pentru a reduce costurile pe care-l implică acesta. Este adevărat că iluminatul ambiental aducea un plus de frumuseţe clădirilor din zona centrală după lăsarea întunericului, dar trebuie să fim atenţi cu modul în care gestionăm fondurile de care dispunem”, a spus Călin Bibarţ.

Singurele obiective care vor rămâne iluminate sunt podurile şi pasarela peste râul Mureş, care leagă centrul oraşului de Parcul Cetăţii şi Ştrandul Neptun.

Primarul consideră că măsura nu-i va afecta pe cetăţeni, „întrucât după ora 23,00 prezenţa acestora în locurile publice este restrânsă”.

Reamintim că, la începutul lunii august, primăria Arad a decis să reducă cu două ore iluminatul public pe timp de noapte, ca primă măsură pentru a reduce consumul de energie electrică, în contextul tendinţelor existente la nivelul Uniunii Europene de a se face economie, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost