Premierul Franţei: S-ar putea să oprim energia electrică pentru populație timp de două ore pe zi, în această iarnă

Premierul Franței, Elisabeth Borne, a anunțat că furnizarea energiei electrice ar putea să fie oprită timp de două ore pe zi în această iarnă.

Cauza acestei decizii, susține premierul francez, este criza din energie cauzată de războiul din Ucraina, anunță RomâniaTV.

O altă cauză ține de oprirea planificată a aproximativ jumătate din reactoarele nucleare ale Franţei, pentru întreținere.

„Asta înseamnă că producem mai puțină energie electrică și este posibil ca, dacă este foarte frig, să fie momente în care să avem probleme cu furnizarea energiei electrice”, a declarat premierul francez pentru televiziunea TMC, adăugând că în acele cazuri, electricitatea ar fi oprită prin rotaţie în cartiere, timp de două ore.

În ceea ce priveşte alimentarea cu gaz, ea a dat asigurări că populaţia nu va fi afectată, iar restricțiile ar putea fi impuse doar companiilor. Totuși, ea i-a invitat pe francezi la moderație, sfătuindu-i să-şi încălzească locuinţele la maxim 19 grade Celsius în această iarnă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul Franţei: S-ar putea să oprim energia electrică pentru populație timp de două ore pe zi, în această iarnă”

Comentariile sunt închise.