Rusia începe exerciții militare de amploare cu China, India și alte țări. Peste 50.000 de soldați, 140 de avioane și 60 de nave de război, prezente la Vostok 2022

În Rusia, în perioada 1-7 septembrie, se desfășoară Vostok 2022, un exercițiu militar la care participă mai multe țări, inclusive China și India.

Exercițiul Vostok 2022 are loc în diferite zone din Orientul Îndepărtat al Rusiei și din Marea Japoniei și implică peste 50 000 de soldați, peste 5000 de unități de armament, inclusiv 140 de avioane și 60 de nave de război, a precizat Ministerul rus al Apărării, anunță Radio Europa Liberă.

Exercițiul, care se va încheia pe 7 septembrie, implică, de asemenea, trupe din India, Laos, Mongolia, Nicaragua, Siria și mai multe foste țări sovietice.

India continuă să-și sublinieze neutralitatea față de războiul Rusiei din Ucraina, afirmând că menține relații bune atât cu Occidentul, cât și cu Moscova.

China a refuzat să critice în mod clar războiul Rusiei din Ucraina, acuzând Statele Unite și NATO că au provocat Moscova și a condamnat sancțiunile occidentale impuse Moscovei, notează sursa citată.

SUA, îngrijorate de participarea Indiei la exerciţiile militare Vostok

Statele Unite sunt îngrijorate de anunțul privind participarea Indiei la exerciţii militare comune cu Rusia, a declarat marţi secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, informează Reuters, citată de Agerpres.

Întrebată despre participarea Indiei, Karine Jean-Pierre le-a spus reporterilor la bordul Air Force One, în timp ce preşedintele Joe Biden zbura în Pennsylvania, că Statele Unite sunt îngrijorate în legătură cu orice ţară care participă la exerciţii militare alături de Rusia în timp ce aceasta este în război cu Ucraina.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost