Primarul Nicușor Dan anunță un proiect de 40 de stații de încărcare pentru maşinile electrice în București. Nimic despre costuri

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe Facebook că în ședința de joi va propune aprobării Consiliului General un proiect privind amplasarea de stații de încărcare pentru maşinile electrice în București.

Potrivit primarului general, este vorba despre 40 de astfel de stații.

„Acestea vor fi în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, Calea Moșilor, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani.

Astfel, dorim să venim în întâmpinarea nevoilor persoanelor fizice și juridice de a avea cât mai multe stații de încărcare, în condițiile în care a crescut numărul utilizatorilor de mașini electrice/hybrid”, anunță primarul Nicușor Dan.

Compania Energetica va asigura stațiile de alimentare și dotările necesare specifice funcționării acestora și le va amplasa în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni.

În anunț, primarul Nicușor Dan nu precizează nimic despre costuri.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost