Proiectul de lege privind decarbonizarea sectorului energetic din România a trecut de Senat. Votul final va fi dat la Camera Deputaților. AUR a votat ÎMPOTRIVĂ

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic a fost aprobat, marți, în Senatul României.

Proiectul a fost aprobat cu 76 de voturi „Pentru”, voturi venite de la PNL (29), PSD (36), UDMR (7) și senatori neafiliați (4). Toți senatorii AUR au votat împotriva acestui proiect de lege.

Reamintim că senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR, a criticat în termeni duri angajamentul luat de Guvernul României, prin ministrul Energiei, Virgil Popescu, privind adoptarea Legii decarbonizării, după cum a relatat RostOnline.

Prin renunțarea la cărbune se urmărește creșterea dependenței României de furnizorii externi de energie, a avertizat senatorul Claudiu Târziu.

„S-a angajat să forțeze elaborarea și adoptarea unei legi așa-numită a decarbonizării până la 30 iunie. În această lege ar urma să se prevadă că se vor închide, definitiv și ireversibil, toate grupurile energetice pe bază de lignit și huilă, precum și carierele de cărbune. Rețineți, vă rog, expresia aceasta, că este foarte importantă: definitiv și ireversibil.

În condițiile în care toate statele europene au revenit asupra deciziei de a renunța la producția de cărbune și de energie pe bază de cărbune, în contextul războiului din Ucraina, noi ne pregătim să renunțăm la tot ce înseamnă cărbune. Nu există nicio motivație, alta decât că vrem să mărim dependența României de furnizori externi de energie. Noi eram independenți până când să înceapă toată nebunia cu închiderea de mine, închiderea de capacități de producție și liberalizarea iresponsabilă a pieței de energie”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Pe același subiect:

Senatorul Claudiu Târziu critică Legea decarbonizării: Guvernul vrea să închidă DEFINITIV și IREVERSIBIL toate grupurile energetice pe bază de cărbune

Siguranța cetățenilor, mai presus de Green Deal-ul european. Germania anunță că va utiliza mai mult centralele pe CĂRBUNE pentru electricitate

Legea decarbonizării atacă interesele naționale de securitate! Apelul BNS către Ministerul Energiei

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost