Șefa CE, amenințări la adresa Italiei: Dacă alegerile de duminică vor duce la o schimbare naționalistă și eurosceptică, avem la îndemână instrumente la fel ca în cazurile Poloniei și Ungariei

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că va trata Italia la fel ca pe Ungaria şi Polonia, dacă Liga şi aliatul său Fratelli d’Italia (FdI) vor câştiga, aşa cum se aşteaptă, alegerile programate să aibă loc duminică în Italia şi vor promova politici naţionaliste, relatează agenția ANSA, citată de Agerpres.

În cazul în care alegerile generale vor duce la o schimbare autocratică, naţionalistă şi eurosceptică, avem la îndemână instrumente la fel ca în cazurile Poloniei şi Ungariei”, a spus Ursula von der Leyen

Totuşi, şefa executivului european a afirmat că „suntem gata să lucrăm cu orice guvern democratic care este dispus să lucreze cu noi”, notează ANSA.

În replica, liderul partidului Liga din Italia, Matteo Salvini, a catalogat declaraţia ei drept un amestec sordid şi arogant în politica internă italiană.

„Doamna îi reprezintă pe toţi europenii, salariul ei este plătit de noi toţi, iar aceasta a fost o ameninţare dezgustătoare şi arogantă. Duminică votează italienii, nu birocraţii de la Bruxelles, iar dacă aş fi preşedintele Comisiei Europene aş fi (mai) preocupat de facturile la energie”, a spus Salvini.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost