Șeful DSU, Raed Arafat, despre un eventual atac nuclear: E normal să ne pregătim pentru orice scenariu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a făcut mai multe declarații pe tema unui eventual atac nuclear în contextul războiului din Ucraina, spunând că impactul armelor nucleare tactice nu este unul pe o scară foarte largă, însă România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu.

„Protecția civilă trebuie să verifice adăposturile. Sperăm că nu vor fi folosite dar trebuie verificate. Ele sunt verificate periodic. Există în subsolul blocurilor. Se poate în timp foarte scurt cele care au fost date alte destinații, conform legii să fie reorganizate pentru a deveni adăposturi.

Populația poate să primească indicații pentru anumite momente să rămână în casă, să nu iasă, dacă știm că există un nor, dacă știm că într-un moment este o creștere.

Dacă este nevoie de evacuarea unei zone, Protecția civilă poate să spună că zona va fi evacuată și se va face sub coordonarea apărării civile și structurile MAI. Dar suntem prea departe de acest lucru. Riscul de la centrala nucleară Zaporojie este unul foarte limitat pentru noi, iar impactul armelor nucleare tactice nu este pe o scară foarte largă, adică nu afectează sute de kilometri”, a declarat, la Digi24, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, șeful DSU.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Șeful DSU, Raed Arafat, despre un eventual atac nuclear: E normal să ne pregătim pentru orice scenariu”

  1. Nici acum Arafat nu este arestat pentru infractiunile comise in timpul pandemiei? Procuratura nu-si face datoria, este platita degeaba.

Comentariile sunt închise.