UPDATE/ George Simion, despre dosarul penal care i-a fost întocmit joi noaptea: Un act de POLIȚIE POLITICĂ!

ACTUALIZARE ORA 12:30

Președintele AUR, George Simion, a confirmat informația anunțată de presă potrivit căreia i-a fost întocmit dosar penal, reclamând că acest lucru reprezintă un act de poliție politică.

„Poliția spune că mi-a suspendat permisul fără să mă anunțe.  De Paște, când mergeam acasă, am fost implicat într-o tamponare minoră pe centura Buzăului. Am făcut o constatare amiabilă, am mers la service, am semnat amiabila, am lăsat banii de reparație și mi-am văzut de drum. Azi-noapte, când ni se ridica autocarul, am fost înștiințat de polițiști că eu nu am dreptul să conduc, că nu am carnet de conducere, că mi-a fost suspendat acest drept din data de 22 aprilie, de când am făcut accidentul.

Nu am primit nicio înștiințare că nu am voie să mai conduc, o singură înștiințare am, din 26 august, scrisă de procuratura de pe lângă Judecătoria din Buzău, care este o Ordonanță de clasare. Este singurul document pe care îl am și despre care am luat cunoștință azi noapte, speriat de ceea ce spun polițiștii.

Este un act de poliție politică, pentru că nu este posibil să nu ți se aducă la cunoștință că ți se suspendă dreptul de a conduce decât în momentul în care ești implicat într-o acțiune politică.

Comunicatul poliției face referire la mine, eu sunt individul de 36 de ani căruia i s-a întocmit dosar penal. Dosar penal care va ajunge să fie clasat, că asta mi-au spus avocații mei”, a declarat George Simion la Antena 3 CNN.

Știrea inițială:

Președintele AUR, deputatul George Simion, prezent în Piața Victoriei pentru a promova protestul împotriva Guvernului, a fost dus, în noaptea de joi spre vineri, la secția de Poliție.

În intervalul de timp în care George Simion era reținut la Poliție, autocarul AUR a fost îndepărtat din Piața Victoriei.

Ulterior, George Simion a susținut, într-o intervenție pe Facebook, că a fost dus la secție sub pretextul că ar avea permisul suspendat, ceea ce s-a dovedit că nu este adevărat, fapt pentru care deputatul a părăsit secția de Poliție după 10 minute.

Liderul AUR a fost testat de poliţişti atât pentru alcool, cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

Reamintim că duminică, 2 octombrie 2022, începând cu ora 14:00, în Piața Universității din Capitală este anunțat un protest masiv, la care și-au anunțat participarea români din întreaga țară și din străinătate, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost