Turcia: Peste 100 de asociații conservatoare au scos oamenii în stradă împotriva homosexualității/ „Spuneţi NU planului unei societăţi fără gen!”

Sute de persoane au manifestat duminică la Istanbul împotriva homosexualității, marșurile LGBT fiind interzise  în Turcia, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Reuniţi la apelul a peste 100 de grupuri şi asociaţii conservatoare, majoritatea apropiate de regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, manifestanţii au cerut interzicerea organizaţiilor care promovează drepturilor homosexualilor şi ale persoanelor transgender.

„Protejaţi-vă familia şi generaţia”, „Nu îi vom lăsa pe cei care duc un război împotriva familiei să îşi facă treaba”, „Spuneţi NU planului unei societăţi fără gen” sau „Tata + mama + bebeluşul = familie” se putea citi pe pancartele afişate de mulţime.

Guvernul turc a renunţat anul trecut la un tratat, respectiv la Convenţia de la Istanbul, spunând că aceasta încurajează homosexualitatea şi ameninţă structura familiei tradiţionale.

Reamintim că peste 200 de persoane au fost arestate, duminică, la Istanbul, în timpul desfășurării marșului LGBT, neautorizat de autorități, după cum a relatat atunci RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost