Antreprenorii români, reacție la refuzul Olandei de a accepta România în Schengen: România a primit cu brațele deschise peste 5800 de companii olandeze. Este timpul să descuiați poarta către Europa

Antreprenorii români au reacționat la refuzul repetat al Olandei de a accepta intrarea României în spațiul Schengen și au transmis o scrisoare deschisă ambasadorului Regatului Țărilor de Jos, Roelof Sander van Ees, în care sunt prezentate motivele pentru care Olanda trebuie să-și revizuiască poziția și să voteze pentru intrarea țării noastre în Schengen.

Redăm integral scrisoarea deschisă transmisă de Romanian Business Leaders către Roelof Sander van Ees, ambasadorul Regatului Țărilor de Jos:

„În numele a 350 de antreprenori români din comunitatea Romanian Business Leaders vă scriem cu solicitarea de a transmite mesajul nostru catre Guvernul țării dumneavoastră. Informațiile pe care vi le transmitem nu sunt o noutate pentru domnia voastră, dar merită a fi spuse din nou.

Regatul Țărilor de Jos conduce detașat clasamentul investițiilor străine pe baza țării de origine în România, cu 22 miliarde de euro în 2021, dublu față de Germania care este pe locul 2. România a primit cu brațele deschise peste 5800 de companii olandeze care au ales să investească aici, de la industria berii, industria bancară, agribusiness, tehnologie, comerț, shipping și multe alte domenii, nume de companii mari care au ales să investească în România de foarte mulți ani.

Oamenii de afaceri olandezi consideră că România este unul din cele mai bune locuri din regiune pentru investiții, ca dovadă că acestea cresc de la an la an. Pe de altă parte, și noi, antreprenorii români, ne uităm cu mare interes spre Olanda. Nu aducem doar tineri români să studieze, ci și afaceri și fonduri de investiții românești au ales ca reședință țara dumneavoastră.

Aproape 90% din exporturile românești merg către piețele Uniunii Europene, în valoare de circa 60 de miliarde de euro, din care 85% sunt mașini și produse manufacturate, transportate prin puncte vamale care nu fac față. Zilnic în vămile din România înspre Europa sunt cozi de kilometri de mașini de transport de marfă. Pierderile acestora și pierderile companiilor a căror marfă este transportată, cauzate de staționarea uneori cu zilele la punctele de frontieră, sunt de sute de milioane de euro.

România nu este țara perfectă, dar…

– este țara cu a doua cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană;

– este țara cu a treia cea mai mare încredere în Uniunea Europeană;

– este una din țările de graniță ale Uniunii Europene, care, în această perioadă a războiului din Ucraina, și-a arătat fără dubii apartenența la valorile europene;

– este țara în care organizații ca Romanian Business Leaders cred în România și lucrează fără oboseală pentru ca aceasta să crească.

Și nu în ultimul rând, România este țara care îndeplinește condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen.

Noi, antreprenorii români, credem că România este pregătită și merită să intre în Schengen. Și alături de noi, cred același lucru și companiile multinaționale, și companiile olandeze, care au declarat că susțin fără șovăială acest lucru.

Excelența Voastră, mediul de afaceri din România crede că este timpul să descuiați poarta către Europa!”

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Antreprenorii români, reacție la refuzul Olandei de a accepta România în Schengen: România a primit cu brațele deschise peste 5800 de companii olandeze. Este timpul să descuiați poarta către Europa”

  1. Se pare ca nu toti politrucii olandezi si altii ” implicati ” in achizitia de la ISU , prin domnul Arafat , s-au ” bucurat ” sau se vor ” bucura ” de consultanta afacerii privind achizitia celor doua ” vase pompier ” , vorba zicalei romanesti , ” banul este ochiul dracului ” si nu stii cand ai de-a face cu el. Restul povestii cu ” scrisorii antreprenoriat roman catre ambasdor olandez ” este o poveste , ca intr-o scrisoare pierduta a lui nenea Iancu , pe romaneste ” bai , negociem di nou alta achizitie , mai indeslutoare ” ca toata lumea sa fie multumita . Cu respect , pentru Caragiale , pacat ca nu traieste la asemenea ” scrisori europene „

  2. De ani de zile refuza olandezii intrarea in Schengen! Nici un civic, nici un avocat n-au sabotat nici Ing.-ul, nici atita tam-tam n-au facut. Se stia de mult ca vor portul Constanta! De ce acum? Nemtii controleaza la granite, ungurii vor controla mai departe, chiar daca o vor face aleatoriu sau nu, tot mai multe tari vor iesirea din EU.Iar urlatoarea , rares Bogdan, face ce-a facut si ta-su, pesedistul. Demoleaza! Teatru ieftin pentru prostalai, Inca un pas pentru planul de distrugere al Romaniei prin punerea labei pe port, umplerea buzunarelor mituite a nenorocitilor care au tradat si tradeaza tara! De ce nu sabotati si nemtii care ne-au jignit facindu-ne „vestul salbatic „al Europei? Deputatul german la EU, a strigat sus si tare ca Romania si Bulgaria nu au ce cauta in Schengen si ca nu ar trebuit primite in EU!

    • Corect , d.p.d.v. emotional este ASA , dar d.p.d.v. analitic/informativ se pare ca ” or achizita si consultanta ” asa ziselor barje ” ISU ” NU A FOST SUFICIENTA ORI PERSOANA DE LA ISU PRIN CARE SE FACEA CONSULTANTA SI ACHIZITIA PLATII ” BARJE POMPIERI ” NU mai PREZENTA INCREDERE PENTRU DECIDENTII OLANDEZI . PANA MAI IERI se pare ca PREZENTA INCREDERE LA OPRATIUNEA CORONA , DAR ASTAZI , CINE STIE , DE ACEEA , NEBANUITE SUNT CAILE DOMNULUI . Ca in biserica ” DOAMNE AJUTA ” si ne iarta de pacatul ” farismului si al dorintei noastre de jecmanire al banului public in interes propriu si de grup politic „

Comentariile sunt închise.