Atenție, se filmează! Imagini superbe, costume de epocă și atmosferă boemă, în primul film despre George Enescu, în regia lui Toma Enache

Primele zile de filmare pentru  Enescu – geniul și prințesa”, în regia lui Toma Enache, au dezvăluit imagini superbe, cu costume de epocă și atmosferă boemă.

Filmările au fost realizate în Ploiești, la Palatul Culturii și la Muzeul de Artă, în cursul lunii octombrie.

 

Sursa foto: Mihail Oprescu

Primul film artistic de lungmetraj dedicat compozitorului George Enescu este realizat de Toma Enache, regizorul filmului „Între Chin și Amin”, după cum a relatat RostOnline.

 

„Am această bucurie unică să pot onora memoria lui George Enescu cu un film artistic care să aducă în fața spectatorilor povestea lui extraordinară de viață. O poveste fascinantă despre creație și iubire a unui geniu plin de bunătate și generozitate, declară regizorul Toma Enache.

Producția este realizată de La Steaua Film Studios. În rolurile principale sunt distribuiți actorii Mircea Dragoman, în rolul lui George Enescu, și Theodora Sandu, în rolul Mariei Cantacuzino. Din distribuție fac parte și remarcabilii actori: Constantin Codrescu, Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni, Cristian Sofron, Kira Hagi.

Filmul va intra curând în faza de post-producție, urmând a fi lansat în a doua jumătate a anului 2023.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost