Toma Enache, regizorul filmului „Între Chin și Amin”, lucrează la primul film artistic dedicat compozitorului George Enescu

Toma Enache, regizorul filmului „Între Chin și Amin” despre Fenomenul Pitești, lucrează la primul film artistic de lungmetraj dedicat compozitorului George Enescu.

Toma Enache, care semnează și scenariul filmului intitulat „Enescu – geniul și prințesa”, și-a concentrat atenția documentării, care a durat mai mult de doi ani, asupra legendarei povești de dragoste dintre Enescu și Prințesa Maria (Maruca) Cantacuzino și a felului în care aceasta din urmă i-a inspirat creația marelui muzician român, anunță Agerpres.

„Am această bucurie unică să pot onora memoria lui George Enescu cu un film artistic care să aducă în fața spectatorilor povestea lui extraordinară de viață. O poveste fascinantă despre creație și iubire a unui geniu plin de bunătate și generozitate, declară regizorul Toma Enache.

Producția este realizată de La Steaua Film Studios.

În rolurile principale sunt distribuiți actorii Mircea Dragoman, în rolul lui George Enescu, și Theodora Sandu, în rolul Mariei Cantacuzino. Din distribuție fac parte și remarcabilii actori: Constantin Codrescu, Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni, Cristian Sofron, Kira Hagi.

Filmul va intra curând în faza de post-producție, urmând a fi lansat în a doua jumătate a anului 2023.

Pe același subiect:

Filmul „Între Chin și Amin”, despre reeducarea de la închisoarea Pitești, sâmbătă, la Digi24


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost