Av. Adrian Toni Neacșu: Legile justiției nu pot fi adoptate decât după organizarea unui REFERENDUM

Slăbirea autorității Curții Constituționale în justiția națională este o problemă de interes național care nu poate fi „promovată” decât după consultarea voinței populare, a transmis, pe Facebook, avocatul Adrian Toni Neacșu.

„Consider că acum, mai cu temei ca niciodată, este obligatorie organizarea unui referendum de consultare a voinței populare. Constituția României, în întregul ei organic, emană de la poporul român, care în exercitarea suveranității naționale a adoptat-o prin referendum.

Așa cum schimbarea literei Constituției, în sensul de rescriere a unuia sau altuia din textele sale, nu se poate face decât în urmă unui referendum național, la fel schimbarea spiritului fondator al acesteia nu se poate face decât în urma consultării voinței naționale, printr-un referendum consultativ”, explica avocatul.

Potrivit acestuia, în vederea garantării acestei supremații a Constituției României, Curtea Constituțională este singurul interpret oficial al normelor constituționale iar deciziile sale sunt general obligatorii pentru toate autoritățile și persoanele (art. 147 alin. 4).

„România renunță unilateral, fără să i se ceară, la identitatea constituțională națională, care este de neconceput fără o Curte Constituțională care să-și impună puterea obligatorie a deciziilor sale date în garantarea supremației Constituției.

Poate mai mult ca niciodată o politică publică promovată de autoritățile legiuitoare nu a fost de interes național ca acum. Atunci când voința poporului român asupra unei chestiuni de interes național nu este cunoscută sau este incertă, Președintele României are obligația să organizeze un referendum consultativ.

Se prezumă că în general Parlamentul reprezintă voința poporului, dar atunci când există îndoieli cu privire la aceasta, cetățenii trebuie chemați să își exprime opțiunea în mod nemijlocit, prin intermediul mecanismul democrației directe de consultare a voinței poporului, care este referendumul.

Până acum zeci de mii de cetățeni (adunate ajung la peste 45.000) au semnat petiții într-un termen foarte scurt prin care denunță ca fiind împotriva voinței naționale destructurarea sistemului de putere regelementat de Constituția României. Tulburarea și îngrijorările din societatea românească sunt mai mult extinse.

Președintele Iohanis are obligația morală, de conștiință și constituțională să înghețe adoptarea legilor justiției până ce poporul român nu își exprimă voința în mod direct, în exercitarea directă a suveranității sale.

Nimeni nu poate confisca suveranitatea națională, adică voința poporului român, nici măcar Președintele României (art. 2 alin. 2)

Mai mult rolul constituțional al Președintelui este de mediere între societate și autorități.

Societatea este în fierbere iar între ea și autoritatea legiuitoare (Parlamentul, care a doptat legile) și executivă (Guvernul ca inițiator al legilor) s-a creat o falie imesă.

Președintele României trebuie rugat, somat, forțat să întrebe titularul suveranității naționale și autorul Constituției României, adică poporul român, care este voința sa și la ce își dorește să renunțe din identitatea sa națională constituțională”, a scris, marți, pe Facebook, av. Adrian Toni Neacșu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Av. Adrian Toni Neacșu: Legile justiției nu pot fi adoptate decât după organizarea unui REFERENDUM”

  1. Oare , multa minte mai trebuie sa avem , sa intelegem ca de vreo 8 anii , avem ” un tatuc ” , initial mai copil , dupa aceea in urma eliminarii contra candidatiilor sai : Koevesi si Dragnea , mai adolescent , acum pe baza operatiunii UKRAINA , se considera ” adult ” , vrajeala asta cu democratia aleasa si conflicte intre Parlament , Guvern , Curte Constitutionala , este ca pe vremea lui Ceasca , ” la tembelizor , am vazut ” cascaval ” , acum la tembelizor vad ” democratie , drepturi , alegeri , parlament , etc ” dar nu vad ” FARAONUL ” fiindca , se pierde in perdeaua de fum a ” agentilor mediatici de dezinformare ” unii platii cu milioane de euro ( recte antene ) altii mai putin fiecare dupa relatia cu ” IMPARATIA ” , DAR REFERENDUM NU VA FII NICIODATA SI CHIAR DACA VA FII POPORUL ROMAN HABAR NU ARE DE JUSTITIE , ESTE PACALIT SI VA FII PACALIT DE ” SFANTA TREIME ” : JUDECATOR-PROCUROR-AVOCAT .

Comentariile sunt închise.