Italia: Coaliția de dreapta se pregătește să anuleze măsurile din pandemie. Purtător de cuvânt: Certificatul verde NU nu s-a bazat pe principii științifice. Nu ar trebui să existe nicio obligație de vaccinare

Nu ar trebui să existe nicio obligație de vaccinare, spune purtătorul de cuvânt pentru sănătate al partidului Fratelli d’Italia, Marcello Gemmato, referindu-se la regulile impuse în pandemie în Italia, scrie Politico, citat de Marius Tucă.

Coaliția de dreapta care a câstigat alegerile în Italia se pregătește să anuleze măsurile anti-covid, notează sursa citată.

Marcello Gemmato a declarat într-un interviu că obligația ca lucrătorii din domeniul sănătății de a fi vaccinați nu trebuie reînnoită și că vaccinurile ar trebui administrate doar pentru a proteja persoanele în vârstă și bolnavii.

„Este corect să recomande, dar nu ar trebui să mai existe nicio obligație de vaccinare”, a spus el.

Totodată, Gemmato a pus la îndoială utilitatea restricțiilor. „Certificatul verde nu a fost o măsură de sănătate și nu s-a bazat pe principii științifice”, a spus el pentru La Repubblica . Potrivit acestuia, deoarece persoanele vaccinate încă pot transmite infecția, certificatul verde, „a creat un fals sentiment de securitate”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost