Părintele Adrian Buimac (38 de ani) de la biserica Moara Grecilor din Vaslui, infarct în timpul slujbei de duminică

Un elicopter SMURD a fost solicitat, duminică, să preia un bărbat în vârstă de 38 de ani, preot la biserica din Moara Grecilor a municipiului Vaslui, căruia i s-a făcut rău în timpul slujbei, anunță Agerpres.

La biserică s-a deplasat o autospecială a instituţiei care a preluat bărbatul în stare de conştienţă, în urma investigaţiilor făcute în drum spre spital fiind constatate urmele unui infarct miocardic, a anunțat purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, Daniel Ungureanu.

Preotul a intrat apoi în stop-cardio respirator, fiind supus manevrelor de resuscitare şi cadrele medicale au solicitat o autospecială de terapie intensivă mobilă şi ulterior un elicopter SMURD care să-l transporte la un spital din Iaşi.

„Ambulanţa tip C1 de terapie intensivă mobilă a fost solicitată pentru acordarea de îngrijiri medicale unui bărbat din municipiul Vaslui. La sosirea echipajului de intervenţie, victima a fost găsită în stare de inconştienţă şi cu probleme cardiace. Au fost începute manevrele de resuscitare. În sprijin a fost solicitat elicopterul SMURD”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

Potrivit presei locale, este vorba despre părintele Adrian Buimac. Preotul, tatăl a două fetițe, de 11 ani și de 6 ani, este apreciat și iubit de credincioși. Preotul Adrian Buimac este dirijorul corului “Dignus Est”, al Epsicopiei Hușilor, și profesor la Seminarul Teologic Huși.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost