Polonia plafonează preţurile la electricitate, până la sfârșitul anului 2023. Premierul Mateusz Morawiecki: Este o furtună care ne afectează pe toţi, dar vom face totul pentru a sprijini companiile şi cetăţenii

Polonia va plafona, începând cu anul viitor, preţurile la electricitate pentru gospodării şi micile afaceri, a anunțat premierul Mateusz Morawiecki, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Astfel, Polonia va stabili un preţ maxim la electricitate de 785 zloţi (156,61 dolari) per MWh pentru micile afaceri şi entităţi, cum ar fi spitalele, şi de 693 zloţi per MWh pentru gospodării.

Este o furtună care ne afectează pe toţi, dar vom face totul pentru a sprijini companiile şi cetăţenii„, le-a spus jurnaliştilor Mateusz Morawiecki.

Plafonarea se va aplica pentru electricitatea folosită de micile afaceri şi consumatorii vulnerabili, cum ar fi spitalele şi şcolile, de la 1 decembrie până la finalul anului viitor.

Gospodăriile vor plăti preţuri plafonate peste limita de 2.000 kilowaţi-oră (kWh) în 2023, a precizat Guvernul.

Ministrul pentru Climă, Anna Moskwa, a adăugat că plafonarea preţurilor se va aplica şi contractelor care au fost deja semnate.

Costul plafonării preţurilor va fi suportat în principal de companiile de utilităţi, pe baza unei formule care va ţine cont de costurile cu combustibilul, drepturile de emisie de carbon şi alte costuri, inclusiv o marjă, a precizat Moskwa, fără a da detalii suplimentare.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost