Propunerea AUR pentru informarea pacienților cu privire la efectele secundare ale vaccinurilor, pe ordinea de zi în Senat. Proiectul prevede interzicerea limitării de drepturi și libertăți în funcție de vaccinare

Propunerea legislativă inițiată de AUR privind  informarea pacienților cu privire la efectele secundare ale vaccinurilor se află pe ordinea de zi în Senat, în ședința de luni, 3 octombrie 2022.

Potrivit proiectului inițiat de AUR (509/09.08.2022– m.red), vaccinarea cu orice tip de vaccin se realizează voluntar, numai după informarea scrisă a pacientului, efectuată de medic sau de asistentul care vaccinează.

Vaccinarea cu orice tip de vaccin se realizează numai după obținerea acordului scris din partea pacientului.

Potrivit proiectului de lege, este interzisă impunerea unor restricții sau limitarea exercitării unor drepturi și libertăți fundamentale în cazul persoanelor care refuză vaccinarea.

Totodată, proiectul prevede interzicerea vaccinării cu orice tip de vaccin care are ca efect secundar decesul și sterilitatea/ infertilitatea.

De asemenea, proiectul legislativ prevede că este interzisă administrarea oricărui tip de vaccin care este produs prin utilizarea celulelor din fetuși umani avortați sau decedați.

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Un comentariu la „Propunerea AUR pentru informarea pacienților cu privire la efectele secundare ale vaccinurilor, pe ordinea de zi în Senat. Proiectul prevede interzicerea limitării de drepturi și libertăți în funcție de vaccinare”

Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: