UPDATE/ Ligia Deca, propusă ministru al Educaţiei: Vom operaţionaliza România educată în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui Iohannis

ACTUALIZARE ORA 15:45

Consilierul prezidenţial Ligia Deca, nominalizată de conducerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a afirmat, luni, că va operaţionaliza România educată „în literă şi spirit”, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme, anunță Agerpres.

„Aş dori să mulţumesc membrilor Biroului Politic Naţional al PNL pentru încrederea cu care m-au învestit astăzi şi pentru faptul că m-au nominalizat pentru funcţia de ministru al Educaţiei. De altfel, Partidul Naţional Liberal şi-a asumat încă de la început proiectul România Educată şi-a asumat politic ducerea lui la bun sfârşit şi interpretez încrederea primită ca o misiune în acest sens. Am contribuit la realizarea proiectului şi îmi doresc în continuare să duc la bun sfârşit ceea ce e predecesorii mei au început în ceea ce înseamnă operaţionalizarea viziunii România educate”, a afirmat Deca, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat ce ar schimba la pachetul legilor educaţiei, Deca a spus că va comunica după ce va ajunge la Ministerul Educaţiei.

Ligia Deca a spus că, pe chestiunea plagiatului, va „operaţionaliza România educată în literă şi în spirit în conformitate cu declaraţiile preşedintelui din această dimineaţă şi cu toate evoluţiile legislative din ultima vreme.”

ACTUALIZARE ORA 13:40

Conducerea PNL a decis, luni, ca Ligia Deca, în prezent consilier prezidenţial, să fie numită în funcţia de ministru al Educaţiei, anunță Agerpres.

Potrivit unor surse liberale, la vot s-au înregistrat 2 abţineri.

Știrea inițială:

Consilierul prezidențial Ligia Deca va fi propunerea pentru funcția de ministru al Educației, care urmează să fie făcută în ședința Biroului Politic Național (BPN) al liberalilor, luni dimineață, 3 octombrie, anunță mai multe surse din presă.

„Ligia Deca este propunerea PNL, iar președintele Nicolae Ciucă o va anunța în ședința de luni dimineață”, au precizat pentru Libertatea surse din partid, duminică, 2 octombrie.

După ce va fi votată, propunerea PNL va fi comunicată și liderilor coaliției PSD-UDMR, apoi va fi trimisă de premier președintelui Klaus Iohannis, care va semna decretul de numire.

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca, consilier de stat în cadrul Departamentului de Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale,  a coordonat dezbaterile pentru proiectul „România Educată”.

Conform prezentării de pe site-ul Administrației Prezidențiale, Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale, cu o activitate științifică ce a vizat subiecte variate, de la internaționalizarea educației superioare la practicile educaționale de adaptare la contextul pandemiei COVID-19, Ligia Deca a colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu, și-a anunțat, joi, 29 septembrie, demisia din funcția de ministru al Educației, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE/ Ligia Deca, propusă ministru al Educaţiei: Vom operaţionaliza România educată în literă şi în spirit, în conformitate cu declaraţiile preşedintelui Iohannis”

Comentariile sunt închise.